Китайската автомобилна компания Dongfeng Motor Company ще оглежда Бургас като потенциална

...
Китайската автомобилна компания Dongfeng Motor Company ще оглежда Бургас като потенциална
Коментари Харесай

Китайски автомобилен гигант оглежда Бургас за изграждането на завод за електромобили

Китайската автомобилна компания Dongfeng Motor Company ще оглежда Бургас като евентуална локация за строителство на цех за електрически коли, заяви.

Според информацията на медията през април в България ще дойде делегация на китайския колос отпред с Ксие Киен, общоприет управител на Dongfeng за европейския пазар. За място на възможния предстоящ цех е избрана община Бургас, удостовери Юлиан Чебишев, началник на българското посланичество на Voyah и още три марки на Dongfeng.

Пред България обаче Dongfeng може да избра Италия, където държавното управление на Джорджа Мелони даде обещание сериозна поддръжка за привличане на нови автомобилни производства като отплата за свиването на активността на Stellantis.
 Инвестиции за над €250 милиона: Новите фабрики край Пловдив
Инвестиции за над €250 милиона: Новите фабрики край Пловдив

ТИЗ се готви за привличането на милиардна инвестиция от стратегически вложител

Планът на Dongfeng е да изнесе в Европа производствата на два модела - дребният електрически кросоувър Nammi 01 и компактния SUV на премиум марката Voyah.

Dongfeng Motor Corporation Ltd. е китайски държавен производител на коли със седалище в Ухан, Хубей. Основана през 1969 година, сега компанията е третата по величина от " Голямата четворка " държавни производители на коли в Китай, а точно: SAIC Motor, FAW Group, Dongfeng Motor Corporation и Changan Automobile, с продажби на коли от надлежно: 5,37 милиона, 3,50 милиона, 3,28 милиона и 2,30 милиона през 2021 година

Компанията създава и предлага на пазара транспортни средства под лична марка, като Venucia, Fengdu, Voyah, Aeolus, Forthing, както и под взаимни предприятия с задгранична марка като Dongfeng-Honda, Dongfeng-Nissan и Dongfeng-Peugeot Citroën (всички посредством дъщерно сдружение Dongfeng Motor Group). Компанията също по този начин създава електрически транспортни средства под някои от изброените по-рано марки, в това число специфични EV марки като Voyah.
 Next.e.Go, която щеше да строи цех за електрически автомобили за над €140 милиона в Ловеч, изпадна в неплатежоспособност
От цех за €140 милиона в Ловеч до банкрут: Германската Next.e.Go изпадна в неплатежоспособност

От огромни упоритости до назначението на синдик
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР